Köszöntő

Ujvári János Református Szeretetotthon

Idősek Otthona Jobaháza

9323 Jobaháza Kossuth u. 8.

06/96/203-067

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt az Ujvári János Református Szeretetotthon Idősek Otthona Jobaháza intézményegységünk oldalán.

Intézményünk Győr-Moson-Sopron Megyében, Jobaháza község területén helyezkedik el és 85 fő idős ember számára nyújt teljes körű ellátást, tartós bentlakást. Az épület körül található park csodálatos fáival, az itt élő idős emberek számára megfelelő kikapcsolódást, pihenési lehetőséget nyújt, megőrizve a rábaközi falvak hangulatát.

Természetesen a családot nem tudjuk pótolni, de a szakmai tudásunk és elhivatottságunk talán elegendő ahhoz, hogy a szolgáltatásainkat igénybe vevő lakó jól érezze magát intézményünkben.

A lakóink elhelyezése egészségi és fizikai állapotuknak megfelelően 2-3-4 ágyas szobákban, a kastélyépületben három szinten illetve a hozzátartozó pavilon épületben történik. A szintek közötti akadálymentes közlekedés személyfelvonó lifttel biztosított. Intézményünk teljes területén kiépített nővérhívó rendszer működik, illetve a hozzátartozói kapcsolatok ápolását szolgálja a minden lakószobában kiépített telefonhálózat is.

Kiemelt feladatnak tekintjük a demenciában szenvedő lakók ápolását és gondozását. Ellátásukról a kastélyépület földszinti részén, külön gondozási egységben gondoskodunk.

Egészségügyi és fizikai ellátás keretében gondoskodunk lakóink egészségmegőrzését szolgáló felvilágosításáról, orvosi felügyeletről, szakorvosi ellátásról.  Napi ötszöri étkezést, szükség esetén orvosi javaslatra diétás étkezést is biztosítunk. Térítés ellenében pedikűr és fodrászszolgáltatás is igénybe vehető lakóink számára.

Mentálhigiénés csoportunk napi szinten tartott, egyéni és csoportos foglakozásokkal segítik az otthonban élők beilleszkedését, szabadidejük hasznos eltöltését. Lakóink számára biztosított a hitélet gyakorlásának lehetősége vallási hovatartozástól függetlenül.

Célunk és feladatunk minden lakónk részére biztosítani a teljes körű ellátást, az otthonteremtést.

„Kell az otthon, ahol átölel a szeretet gyengéd karja.

Kell a család, aki válaszol a mosolyodra.”

Szabó Zsanett

részlegvezető