Szolgáltatásaink

Új épületrészeinkben kialakítottunk 20 férőhelyet, ahol a minden kényelemmel ellátott kétágyas szobák és a két-két szobához tartozó fürdőszoba garantálja a kellemes elhelyezési körülményeket.
 
 
A bútorzat adott, csak a személyes használati tárgyak (virágok, fényképek, apró emléktárgyak) behozatalára van lehetőség. A kialakított lakrészek nehezen mozgó lakóink igényeihez alkalmazkodnak, mert mellőztük a küszöböket, az ajtók elég szélesek és a kapaszkodók felszereléséről sem feledkeztünk el.
A szobák telefonnal felszereltek, az előtérben hűtőszekrény található, a televíziót a lakók hozzák.
A hagyományos, normál részlegünkben 3-4 ágyasak a szobák. Nemrégiben fejeződött be a régi rész szobáinak felújítása.
A padozatra új műpadlót tettünk, világítást korszerűsítettünk, új szekrények és polcok kerültek a helyiségekbe, valamint az otthonosság és a komfortérzet érdekében a régi textília kicserélését is elvégeztük. 
Lakóink szépen parkosított belső udvarunkban is eltölthetik szabadidejüket.
Teljes ellátást nyújtunk, mely az alábbiakat foglalja magába: Saját konyhánkról napi 3x-i étkezést biztosítunk, figyelembe véve az egyéni igényeket, kívánságokat, a megszokott házias ízeket, és a korszerű táplálkozási szokásokat. Jelenleg egyedülálló lehetőség, hogy az ebéd esetében kétféle menüből választhatnak az itt élő ellátottak.
Igény szerint fodrász, valamint pedikűrös is látogatja lakóinkat, általában havonta, amiért térítési díjat kell fizetni.
Ágyneműt biztosítunk, alsó és felsőruházatot szükség szerint tudunk adni. A textília tisztításáról korszerű mosodánkban gondoskodunk, a javításokat varrónőnk segítségével szintén térítésmentesen oldjuk meg.
Egészségügyi ellátás: hetente egyszer rendel a falu háziorvosa, de szükség szerint napközben bármikor hívható. Délután 16 óra után és hétvégén az orvosi ügyeletet vesszük igénybe. Havonta egy alkalommal ideggyógyász-pszichiáter végez szakrendelést.
A kórházi és egyéb szakorvosi hátteret a pápai kórházban oldjuk meg, ahova minden esetben mentővel, vagy az intézmény kisbuszával, ápolói kísérettel jutnak el lakóink.
Mozgáskorlátozott lakóink életét segíti egy betegemelő szerkezettel felszerelt mikrobusz is, mellyel kényelmesen tudnak eljutni a vizsgálatok helyszínére, szabadidős programokra.
Az új épületegyüttesben kapott helyet a korszerűen berendezett orvosi rendelő valamint fizikoterápiás helyiség, amelyben az időskori mozgásszervi betegségeket számtalan eszközzel tudjuk enyhíteni. Kedvelt elfoglaltság a térítésmenetesen igénybe vehető gyógymasszőri szolgáltatás.
Mentálhigiénés ellátás: Célunk, hogy lakóink a beköltözés után minél tovább megőrizzék autonómiájukat. Mentálhigiénés csoportunk segítséget nyújt a beilleszkedéshez, az intézményen belüli kapcsolatok alakításához, a korábbi kapcsolatok fenntartásához.
Vallásgyakorlásra adott a lehetőség, mert hetente van katolikus mise, havonta református és evangélikus istentisztelet. Lakóink örömét növeli, hogy a mellettünk lévő Karmelita Kápolna híres búcsújáróhely is.
A napi rendszerességgel tartott egyéni és csoportos foglalkozások a szakképzett személyzet irányításával és az ápolók részvételével történnek. Fokozottan figyelünk a demenciában (időskori elbutulásban) szenvedő lakóink meglévő képességeinek megőrzésére. A napi foglalkozások keretében gondoskodunk az egyéni igényekhez, képességekhez mért hasznos elfoglaltságról. 
Szintén egyedülálló lehetőség, hogy szakképzett zeneterapeuta heti rendszerességgel tart foglalkozásokat intézményünkben.
Hangsúlyt helyezünk az egyházi, állami és családi ünnepekre, amelyek szebbé tételéhez a környék iskoláiból meghívott gyerekek és neves előadók is hozzájárulnak.
Rendszeresen kisebb-nagyobb kirándulásokat teszünk, amelynek anyagi feltételeit alapítványunk biztosítja.
Lehetőség van még a ház körüli munkákban való besegítésre, parkgondozásra. Nyilvános telefonnal rendelkezünk, amellyel biztosítani tudjuk a kapcsolattartást. A folyamatosan bővülő könyvtárunk széles érdeklődési körrel bíró lakóink igényeit elégíti ki. Hetente három alkalommal bolt üzemel nálunk.
Szeretettel várjuk az érdeklődő leendő lakóinkat és hozzátartozóikat, hogy személyesen is megtekintsék intézményünket, és bepillantást nyerjenek az itt folyó mindennapokba!