Pápakovácsi

Csodaszép Bakonyalja nagy kincs

Az elmúlt időszakban is sokrétű programokon vehettek részt Attyapusztai szeretetotthonunk lakói. A Föld napja és a Műemlékvédelmi világnap alkalmából érdekes, interaktív lehetőségeket igyekeztünk biztosítani ellátottainknak.

A Schwencel-réten sétáltunk

A víz világnapját március 22-én ünnepeljük. E világnapot 1992-ben a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferencián kezdeményezte az ENSZ közgyűlése. Minden évben felhívjuk ellátottaink figyelmét e napra, hiszen a környezetvédelem attyapusztai szeretetotthonunk mindennapi életében is nagyon fontos.

Szabadság és hazaszeretet

Március 15. jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki. Ezen a napon az 1848/49-es magyar szabadságharc kezdetét ünnepeljük. 1927-ben nyilvánították hivatalosan Nemzeti ünneppé.

Elköszöntünk a téltől Attyapusztán

A farsangi készülődés attyapusztai intézményegységünkben sem maradhatott el. Az idén azonban a járványhelyzetre tekintettel egyéni és kiscsoportos foglalkozások keretében történt a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszak megünneplése.

Mesteri ecsetvonások Munkácsytól

A Rómer Flóris Múzeum a győri Esterházy-palota elegáns kiállítótereiben ad otthon Pákh Imre műgyűjtő világhírű Munkácsy-kollekciójának. A tárlat átfogó képet nyújt Munkácsy Mihály festészetéről, munkásságáról.

Oldalak

Feliratkozás Pápakovácsi csatornájára