Mezőörs

Boldog születésnapot Judit néni!

2023. január 20-án különleges ünnepre gyülekezett mezőörsi székhelyintézményünk lakói- és munkatársi közössége. 95. születésnapján köszöntöttük szeretetotthonunk lakóját, Császár Sándorné Judit nénit, nyugalmazott Lelkipásztor asszonyt.

Ökumenikus imadélelőtt Mezőörsön

Már 1968 óta készítik közösen a keresztény egységre való törekvés jegyében a nagy egyházi tanácsok eme hét liturgiáját. Minden évben van egy ige, egy téma, ami vezérfonala a hétnek.

Ünnepek ünnepe, itt vagy már!

Az Úrnak hála az idei évben újra megrendezésre kerülhetett a Mezőörsön élő nyugdíjasok karácsonyi köszöntése, melyet Mezőörs Önkormányzata szervezett és amelynek az Ujvári János Református Szeretetotthon székhelyintézménye adott helyet.

"Áldás, áldás szálljon rá!"

Az idei évben is ellátogattak mezőörsi székhelyintézményünkbe a Tálentum Református Óvoda-Bölcsőde óvodás gyermekei óvónőikkel és Nagy Éva óvodalelkész asszonnyal együtt.

Idősek napi ünnepség Mezőörsön

Minden évben október 1-jén ünnepeljük az Idősek világnapját. Ebből az alkalomból az Ujvári János Református Szeretetotthon mezőörsi székhelyintézményében mi is köszöntöttük, és ajándékkal kedveskedtünk lakóinknak.

Mindenért hálát adjatok!

Két fontos ünnephez érkeztünk augusztusban, az államalapítás és az új kenyér ünnepéhez. Mindkét ünnep hálaadásra indít minket. Hálát adhatunk Istennek szép magyar hazánkért és a teremtésért is.

A Kerékteleki Dalkör Mezőörsön

2022. nyarán zenés, esti programra került sor mezőörsi szeretetotthonunkban. A kicsit hűvös, szeles idő miatt az eredetileg szabadtérre tervezett műsor részben az Imateremben, részben a nyitott teraszon valósult meg, ahol bográcsoztunk, és fagylaltoztunk is egy nagyot.

Jöjj Szentlélek Úr Isten!

Húsvét után 50 nappal Jézus Krisztus által megígért Pártfogót ünnepeljük. A Szentlélek kitöltetése nagyon különleges ünnepünk. Ehhez az ünnephez kapcsolódnak népi hagyományok is, amelyeket szem előtt tartva verses-zenés délelőttön vehettek részt mezőörsi időseink.

Oldalak